top of page
Hyödyllisyysmallit

Hyödyllisyysmalli on patentin kaltainen yksinoikeus, joka estää kilpailijoilta keksintösi valmistamisen ja myynnin sekä käytön ja maahantuonnin. Tämä yksinoikeus on voimassa tavanomaisesti 10 vuotta ja rekisteröityä hyödyllisyysmallia pidetään voimassa maksamalla virallisia uudistamismaksuja eli ns. ylläpitomaksuja. Uudistamismaksujen maksuväli vaihtelee maittain ja Suomessa uudistamismaksuväli on neljä vuotta. 

Euroopassa hyödyllisyysmallia voi hakea mm. Saksassa, Puolassa, Espanjassa ja Tanskassa. Euroopan ulkopuolella hyödyllisyysmallia voi hakea mm. Chilessä, Argentiinassa, Kiinassa ja Japanissa.

Hyödyllisyysmallille ei tavanomaisesti tehdä virallista uutuustutkimusta, joten hakijan on huolehdittava itse keksinnön olevan uusi ja teollisesti käyttökelpoinen.

Keksintönne suoja alkaa siitä päivästä, kun hakemus on jätetty virastoon ja sille on annettu hakemusnumero.

Jokainen uusi hyödyllisyysmallihakemus saa etuoikeusajan, jonka aikana hyödyllisyysmallin hakijalla on vuosi aikaa kartoittaa markkina-alueita mahdollisia jatkohakemuksia varten. Hyödyllisyysmallista on mahdollista tehdä jatkohakemuksena myös patenttihakemus.

  • Kansallinen hyödyllisyysmallihakemus

  • Etuoikeudella haettavat jatkohakemukset

  • Hyödyllisyysmallin seuranta- ja elinkaaripalvelu

 

Panostamme yksilölliseen ja luottamukselliseen palveluun sekä joustavaan ja laadukkaaseen toimintaan asiakkaidemme teollisoikeuksien suojaamiseksi ja puolustamiseksi sekä Suomessa että ulkomailla.

Aluksi voimme veloituksetta tarkastella keksintöänne kanssanne suojauksen näkökulmasta ja tehdä tarvittaessa kevyen uutuustutkimuksen käyttäen hyväksi erilaisia tietokantoja. Tässä yhteydessä voimme lisäksi pohtia keksintöänne varten parhaan mahdollisen suojausstrategian.
 

Alkupalaveri ei sido teitä mihinkään, vaan voitte rauhassa miettiä, olisimmeko juuri teille paras yhteistyökumppani suojaamaan keksintöänne.

 

Kysy lisää!
 

Etuoikeusaika
Palvelut
bottom of page