top of page
Patentit

Patentti on yksinoikeus, joka estää kilpailijoilta keksintösi valmistamisen ja myynnin sekä käytön ja maahantuonnin. Tämä yksinoikeus on voimassa tavanomaisesti 20 vuotta, ja myönnettyä patenttia pidetään voimassa maksamalla virallisia vuosimaksuja eli ns. ylläpitomaksuja. 
 

Patentointistrategioita on juuri niin monta kuin on keksintöjä ja markkina-alueitakin. 
 

Keksintönne suoja alkaa siitä päivästä, kun hakemus on jätetty virastoon ja sille on annettu hakemusnumero.

Jokainen uusi patenttihakemus saa etuoikeusajan, jonka aikana patentin hakijalla on vuosi aikaa kartoittaa markkina-alueita mahdollisia jatkohakemuksia varten. Uusi patenttihakemus saa lisäksi etuoikeusvuoden aikana vähintään yhden tutkimustuloksen, jota on mahdollista hyödyntää jatkohakemuksia laadittaessa.

  • Kansallinen patenttihakemus

  • Eurooppapatenttihakemus

  • Euraasian patenttihakemus

  • Kansainvälinen patenttihakemus (PCT)

  • Etuoikeudella haettavat jatkohakemukset

  • Patentin seuranta- ja elinkaaripalvelu

 

Panostamme yksilölliseen ja luottamukselliseen palveluun sekä joustavaan ja laadukkaaseen toimintaan asiakkaidemme teollisoikeuksien suojaamiseksi ja puolustamiseksi sekä Suomessa että ulkomailla.

 

Aluksi voimme veloituksetta tarkastella keksintöänne kanssanne patentoinnin näkökulmasta ja tehdä tarvittaessa kevyen uutuustutkimuksen käyttäen hyväksi erilaisia patenttitietokantoja. Tässä yhteydessä voimme lisäksi pohtia keksintöänne varten parhaan mahdollisen patentointistrategian.


Alkupalaveri ei sido teitä mihinkään, vaan voitte rauhassa miettiä, olisimmeko juuri teille paras yhteistyökumppani suojaamaan keksintöänne.

Kysy lisää!

Etuoikeusaika
Palvelut
Patentinhakuprosessi
Patent application process
Patentinhakuprosessi
Asiamiehen osallistuminen
Patentin hakemisen prosessi
Patent application process
bottom of page